01 November 2010

bace bace

PERKARA GADIS TAK SEMPAT BERITAHU LELAKI..


Wahai kaum adam...sila buka mata, hati dan telinga kamu luas-luas untuk mengetahui apakah perkara yang tidak sempat diberitahu oleh si gadis kamu. Oops, bukan untuk menghukum kaum lelaki, tetapi hanta berpesan supaya kamu menjaga wanita dengan baik.


1. Bila seorang gadis mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.


2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.


3.Gadis sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang Tetapi, sebab itu ramai gadis yang patah hati bila hubungan terputus di tengah jalan.


4. Sekiranya seorang gadis jatuh cinta dengan seorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.


5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti aiskrim!


6. Gadis memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tahu bagaimana untuk menerima pujian


7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati, tolak cintanya dengan lembut! Jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri gadis yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja.


8. Sekiranya seorang gadis mula menjauhkan diri dari kamu selepas kamu tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia seorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.

No comments: