25 June 2011

SIAPA LAGI PERASAN, M vs F


assalammualaikum.

yo readers, entry before this panjangkan,malas nak cakap lagi, nanti aku sakit hati hokey ,aku ada soalan femes nak tanya ni,

antara lelaki dengan perempuan siapa lagi kuat perasaan eyy???

kalau tanya perempuan jawapan dia:
lelakilah perasan..ewww menyampah I

kalau tanya lelaki:
boleh lagi ko tanya aku soalan bodoh ni, confirm-confirm perempuan doe.

tapi pada aku:
lelaki ke perempuan ke dua-dua memang cepat perasan,

aku ada bukti nak kata yang kedua-dua jantina ni saling perasan,

#1:perempuan perasan dan terlalu tunjuk yang dia tu perasan


status yang sengaja mencari pasal

#2:lelaki memang perasan, tapi diorang simpan dalam hati,and maybe jugak di sebabkan ego diorang yang tinggi melambung sampai mereka tak layan perasan mereka tu...jgn ler nak tipu..ce kalo wanita-wanita hot tgk kt korng,padahal mereka tak tgk korang pun,balik bilik cerita la tu dekat member bilikkan hehehe

so guys and babes, dah-dah la drpd bertengkar pasal benda ni, terimalah kenyataan yang kita ni memang golongan perasan

P/s: tapi jgn lah tunjuk sgt yang kita ni perasan terutama kaum wanita mcm aku, malu mak nanti..


TEGURAN BUAT SAUDARA SE-ISLAM

assalammualaikum,

khas buat kamu Lovesucks

Mengutuk atau melaknati sesama muslim adalah perbuatan yang sangat dilarang agama. Sebab orang yang melaknati sesama muslim bererti telah mendoakan sesamanya untuk mendapatkan kecelakaaan. Padahal dia sendiri sama sekali tidak akan merasa rela bila dirinya didoakan mendapatkan kecelakaan oleh orang lain. Perihal larangan melaknat sesama muslim, Rasulullah telah menegaskan :

"MENCACI MAKI SEORANG MUSLIM TERMASUK PERBUATAN FASIK, DAN MEMBUNUH SESAMA MUSLIM ADALAH TINDAK KEKUFURAN." (HR Imam Al-jamaah, kecuali Abu Dawus daei Inmu Mas'ud)

Dalam riwayat lain Rasulullah juga telah menegaskan :

"MELAKNAT SEORANG MUKMIN ADALAH SAMA DENGAN MEMBUNUHNYA" (HR Bukhari daei tdabit bin Dhahak)

Apabila seorang melaknat orang lain, padahal yang dilaknat itu tidak selayaknya untuk dilaknat, maka laknat tersebut akan kembali kepada orang yang melaknat tersebut. Rasulullah telah menegaskan :

" Apabila seorang melaknat sesuatu, maka laknat itu akan dinaikkan kelangit, sehingga seluruh pintu-pintu langit terkunci. Kemudian laknat itu kembali ke bumi, sementara seluruh pintu-pintu bumi telah terkunci. Lantas laknat itu melenggang ke kanan dan kekiri mencari tempat kosong. Ketika laknat tersebut sudah tidak mendapatkan tempat yang kosong, maka kemudian mencari orang yang dilaknat. Bila orang yang dilaknat pantas untuk mendapatkan laknat, maka bersemayamlah laknat itu kepada orang yang dilaknat. Tetapi kalau orang yang dilaknat tidak pantas mendapat laknat, maka laknat itu kembali menimpa kepada orang yang mengucapkan laknat (HR Abu Dawud dari Abu Darda)
Untuk itu hati-hatilah wahai kaum muslimin . Jangan suka melaknat sesama. Sebab kalau orang yang kita laknat tidak pantas mendapatkan laknat, maka laknat itu akan menimpa diri kita sendiri. Sekali lagi Hati-hatilah kita !

Ingatlah bahwa Rasulullah sangat membenci orang yang melaknat terhadap sesama. Ada dikisahkan dalam kitab shahih muslim , bahwa pada suatu ketika Rasulullah berada dalam perjalanan. Tiba-tiba ada seoranng wanita dari kalangan sahabat Anshar yang mengendarai unta. Sayang untanya kurang cekatan, sehingga dia melaknat unta yang dinaikinya. Mendengar hal tersebut Rasulullah lansung memerintahkan :"Panggil dan berilah hukuman wanita itu. Sebab dia termasuk wanita yang dilaknat Allah". Sebab tidak selayaknya bagi seorang mukmin melaknat terhadap makhluk atau orang lain. Rasulullah telah menegaskan :
"Bukanlah orang mukmin yang sempurna orang yang masih suka mencerca, suka melaknat, suka berbuat keji, dan suka berbicara kotor" (HR Muslim)

Diantara sekian banyak orang yang dilaknat Allah dan Rasulnya adalah : Orang yang melaknat kedua orang tuanya, orang yang berkata kasar terhadap ibunya, orang yang menjerit-jerit ketika mendapat musibah, orang yang bersolek diluar batas kewajaran, orang yang menyesatkan orang buta dijalan, orang yang menggauli binatang, orang yang melakukan perbuatan sebagaimana yang dilakukan kaum Luth( homoseks, lesbi atau sodomi), orang yang menggauli istri dibagian dubur, orang yang memimpin sekelompok kaum sementara kaum itu sendiri tidak mencintainya, seorang istri yang diajak bersenggama dia menolak sehingga suami merasa kecewa, orang yang menyemblih binatang tanpa menyebut nama Allah, orang yang mendengar suara azan dia tidak menjawabnya, orang yang mencuri, orang yang berkata kasar terhadap sahabat nabi, wanita yang mempertontonkan aurat dan perhiasannya didepan lelaki lain selain mahram, orang yang mengambil nasab ( garis keturunan) kepada orang yang bukan ayah kandungnya, orang yang meninggalkan amar makruf nahi munkar, dan masih banyak lagi.

dalam hal ini Rasulullah telah menegaskan : "Enam manusia dilaknat oleh Allah dan Rasulnya : Orang yang tidak percaya terhadap takdir Allah, Orang yang merubah kitab Allah (Al-quran), Orang yang sengaja merendahkan Allah, orang yang menghalalkan barang haram, Orang yang menghalalkan ( merekayasa) hukum-hukum yang telah diharamkan Allah, dan Orang yang meninggalkan sunnah Rasul"

Rasulullah juga melaknat orang yang berzina dengan isteri tetangga, orang yang melakukan onani, Orang yang menikahi ibui dan anak tirinya, orang yang melakukan suap menyuap, orang yang merahasiakan ilmu, dan Orang yang menghina sesama muslim.
Naudzubillah.Sudah menjadi kesepakatan para ulama bahwa melaknat sesama muslim hukumnya haram. Sedangkan melaknat orang yang memiliki sifat tercela, maka tidak ada larangan dalam agama, seperti Semoga Allah melaknat orang-orang kafir, orang-orang zalim,orang-orang yahudi dan nasrani, orang-orang yang fasih dan orang-orang yang menentang hukum Allah.

Oleh karena perbuatan melaknat itu sangat dilarang agama, maka kita sebagai muslim harus hati-hati dan waspada dalam bertindak. Lebih-lebih ketika emosi sedang memuncak, harus benar-benar dikendalikan, jangan sampai bersumpah serapah pada orang lain. Sebab bila hal itu terjadi, berarti kita telah terperosok kejurang yang sangat menyesatkan. ... .........
Ya Allah bersihkanlah hati kamidari segala bentuk kesyirikan dan jadikanlah diri kami sebagai orang yang dicintai oleh sesama manusia dan dapat pula mencintai mereka.
Ya Allah Lindungilah diri kami dari segala bentuk perbuatan maksiat yang menjadikan-MU murka kepada kami.... Amin Ya Allah.... Amin Ya Rabbil alamin...

terima kasih disini

cadangan aku:apa kata kamu pergi convert dan teruskan mengumpat kami umat Islam.
aku dan umat Islam yang lain berpecah belah apabila kamu berbuat sebegini, aku hormat kamu hendak mengutuk umat Nabi Muhammad S.A.W
tapi ingatlah Lovesucks dosa kamu lebih besar daripada membunuh.


‘‘Hai orang-orang yang beriman taatlah kamu kepada Allah dan taatlah kamu kepada Rasul dan kepada pemangku kekuasaan di antaramu. Maka jika kamu berselisih dalam sesuatu (perkara), kembalilah ia kepada (kitab) Allah dan (sunah) Rasul, jika kamu benar-benar beriman terhadap Allah dan hari kemudian. Itulah yang lebih baik dan lebih bagus kesudahannya.”

Firman Allah dalam surah An-Nisa ayat 59 tersebut dengan jelas memperingatkan umat Islam supaya tidak membiarkan sesuatu pertelingkahan atau perbezaan pendapat itu mencetuskan perpecahan di antara mereka.

Sememangnya dalam kehidupan ini, perbezaan pendapat dan mempunyai pandangan yang berlainan adalah sesuatu perkara yang lumrah justeru apabila ia berlaku jangan sesekali ada di antara kita dengan mudah membuat kesimpulan yang menjurus kepada prasangka kononnya ia bertujuan memburukkan sesiapa.

p/s:semua orang tak sempurna semua buat salah.


biarpun kita tak kenal , kamu masih saudara seagama dengan aku.


PEREMPUAN SUKA LELAKI HANSOME DAN KAYA


Assalammualaikum..
yo readers.....

tadi semasa berbasikal di blogsphere aku terjumpa blog yang dalam kesedihan...well dia seorang blogger lelaki, aku jaranglah jumpa blogger lelaki yang bercerita tentang love, yeah LOVE. maybe dia terlalu sedih sehingga mencerita di dalam blog...so dia ni sedih sangat sampai dia sempat tanya dekat aku

betul ke perempuan hanya suka lelaki kacak,tampan dan segala yang berkaitan.

hokey secara jujurnya...kebanyakkan kami tidak memandang paras rupa untuk menyukai korang.....tapi tak dinafikan , ada jugak yang mementingkan paras rupa dan tidak dilupakan harta $$ hahahaha.perempuan ni mudah tertarik pada:

#1:keikhlasan..
tapi ingat keikhlasan bukanlah sekadar hangit-hangit tahi itik ok

#2:cara melayan kami.
yang ni korang memang menang pada awal perkenalan, tetapi terkandas pada pertengahan hubungan,ni maybe sebab rasa kebosanan yang melampau kot dalam diri korang,

#3:sangat understanding.
kami akan suka lelaki yang melyani kami as a girlfriend but not a daughter.korang fahamkan.....

#4:tidak tergopoh-gapah..
korang janganlah nak menipu tapi nampak sangat,yeahh perlu ke korang cakap "err babe..i love you"benda korang baru je add kitaorg a few minutes ago kat fesbuk, no need lah nak cakap macam tu, bende tu akan buat kita org rasa ,erghhh pervert!!

kalaulah korang ada semua benda ni percayalah perempuan cantik macam ......macam..... arghhh sapa-sapalah...confirm akan suka dekat korang..

lelaki hansome+perempuan hot -understanding=tak lama

lelaki kureng hansome+perempuan hot+understanding=tahan lama

lelaki kureng hansome+perempuan hot-understanding=memang tak go on


PERLU KE KAU SEPAK KUCING TUU


Assalammualaikum, yoo readears....

aku memang tak puas hati betul, kalaulah dunia ni tak ada undang-undang dah lama aku tembak kepala orang tu bertubi-tubi,akceli pagi tadi aku teman mak aku pergi pasar , beli sesayur dengan ikanan(tolonglah percaya yang aku pergi pasar).well aku biasanya menyampah nak pergi kat tempat ikan-ikan tu ,busukkan...tapi korang bayangkan masa aku jalan-jalan tu bole ada seorang uncle selamba ikan pirana dia sepak kucing yang tengah jalan...

aku ni memang pantang sikit tengok siapa yang berlaku kejam dekat kucing,

hello , kucing tu tak ada akal macam manusia la noob

seriusly said aku memang tak suka siapa yang tak suka kucing, tapi kalau diorang ada trauma or whatever tak kisahlah, but janganlah sampai nak sepak-sepak kucing , aku sepak ko tu karang....
aku ada ceritalah nak cerita dekat korang,

#1:bapak aku langgar kucing kesayangan aku sampai mati.
benda ni jadi 9 tahun yang dahulu, aku ingat lagi nama kucing tu...Tam Tam...bapak aku time tu dia nak pergi mancing, punya la dia eksited sampai ada kucing kat bawah kereta pun dia tak perasan tapi kucing tu pun pergi duduk dekat tayar tu siapa suruh tp kucingkan tak ada akal,akhirnya tamatlah riwayat kucing tu apabila bapak aku melenyek kucing tu dan dia mengelupur setengah jam
nasib bapak aku:bapak aku dibanned selama seminggu, kami semua tak makan dengan bapak aku, bapak aku makan sorang-sorang, bapak aku dibanned hanya seminggu kerana mak aku tak ada duit nak beli barang dapur lalu menggoda bapak aku,yang tu aku tak masuk campur noooo...

#2:kucing yang kehilang kedua-dua belah tangan beliau.
yang ni memang sedih gila,sekolah rendah aku dulu dekat dengan taman rekreasi, so kat situ ramai la orang buang-buang kucing dekat situ, then satu hari ni, aku pergi sekolah awal sebab mak aku ni terover punctual, pastu aku ternampak ada satu guni kena ikat, guni tu bergerak-gerak...aku pun pergi lah bukak , korang tahu dalam tu ada apa??seekor kucing yang sangat comel tetapi kedua-dua tgn beliau diikat dengan tali sehinggakan tangan dia mati, sebab darah tak jalan kat situ....aku lari-lari kat mak aku sambil dukung kucing tu dekat mak aku, mak aku pergi bukak tali tu tengok dia tak boleh jalan dengan tangan dia,kalau korang tengok memang sedih gila, mak aku simpan kucing tu dekat kantin sekolah so dia adalah makanan, tiap-tiap hari aku jumpa dia sapu ubat gamat, tangan dia berulat dan akhirnya kudung selepas menjalini proses decomposition...
akibat pada kucing tuu:kucing tu tibak berjalan tetapi dia hanya melompat-lompat kecil seperti kanggaroo, dan akhirnya kucing itu mendapat nama Aroo sempena cara bia berjalan, tolonglah jgn buli kucing,mereka tak ada akal.

#3:kucing disimbah dengan minyak panas.
selalu terjadi di gerai makan, membela kucing untuk melepaskan geram, bila customer tiada,kucing yang jadi mangsa, whats the point ko nak buat kucing macam tu, tunggu jela akhirat nanti...

gambar sekadar renungan bukan hiasan,

p/s:kucing sentiasa mendoakan rezeki kepada tuannya....