28 April 2011

IM NOT A PLAYER ANYMORE



player???what i mean of player is , aku tank blakon dah ,
tak nak !!
pffft
this is me , biar la just diri aku ngn ALLAH je tau ape yg aku buat sebenarnya *poyo biarlahh at least aku tak merosakkn pandangan non-muslim to my religion ISLAM

ISLAM is not bile kau ttp aurat, bukan kalau ko pakai hijjab ,bukan kalau ko sedekah kt org bnyak2 , bukan kalau ko sopan santun ,

what is important is , as a muslim, ko jgn nk sembunyikan ape yg ko dah buat dalam hijjab ko ,mmg aku akui dulu aku pakai tudung, tp bile aku tgk balik dr aku, aku pk ape yg aku dah buat , aku dah buat org yg bkn ISLAM pandang serong kt agama aku sendiri , agama yg benar , yee... aku terlalu jahil , aku tak fikir sume tu , tp skrg aku sedar , dan aku tak nk jd pelakon , pakai hijjab pn kalo buat maksiat tak guna , tutup aurat tp mngumpat ???sopan santun tp tak solat??
aku akui, dulu aku pn mcm tu , jujurnye , but at last aku sedar , hijjab is not only fer fashion , tgk yuna pakai hijjab , nk pakai hijjab , aku dulu pakai hijjab sbb ada yg mmberi nasihat , di tmbah dgn fashion , mmg aku tak ikhlas mmkai hijjab, mnyesal???mmg aku mnyesal sbb aku pakai hijjab bkn LILLAHI TAALA, bile aku akan pakai hijjab ???aku akn solat 5 waktu sehari semalam dgn cukup , baru aku akn memakai hijjab,

maaf kalau ade yg terasa , umumnya ini hanya kisah hidup aku sbgai muslim yg tak sempurna LAGI

byee.

2 comments: