10 June 2011

Online novel *DIRIMU SATU #1

"apa ni?? mana kerja yang saya suruh awak siapkan tu!!!!"

"tapi tuan....."

"tak ada tapi-tapi!!! buat kerja mcm siput ! mcm ni nk jd PA aku??"

"maafkan saya tuan"

"dah!!!! jgn nak banyak ckp kat sini , berambus cepat!!"

Rayyan seorang lelaki yang kuat melenting juga merupakan manager bagi Syarikat Hurmist. Syarikat ini merupakan syarikat keluarga Rayyan.Di pejabat, Rayyan sering digeruni semua pekerja di syarikat itu , mana tidaknya jika ada kesalahan pd kerja yang diberi , sudah pasti akan diberhentikannya.

kring....kring...kring....
"Assalammualaikum...."

"waalaikumussalam, ehhh Qira!!!!"

"Tasha!!!"

"apa mimpi kau telefon aku ni , tak salah aku baru minggu lepas kau call aku , rindu aku yaaa??"
"hello, jgn nak perasan ye Sha,aku call kau ni ada sebab.....ermmmm"

"ehhh kenapa ni???"

"kau tengah tak buat apa-apakan sekarang ni , i mean kau tgh tunggu kerjakan?"

"haah , sekarang ni bukan senang nk cari kerja.puas aku cari tak dapat-dapat"
"so, why dont you come to my office , sbb sekarang bos aku tgh cari org ni , "

"betul ke ni Qira??Alhamdunillah...."

"ok, kau dtg hari rabu,bawak semua sijil-sijil kau dgn resume sekali"

"ok,ok, thanks ya Qira"

"kata kawankan, heee ok lah nanti aku call kau balik ye,karang tak pasal-pasal aku kena marah dgn harimau datang bulan ni , ahahah"

"harimau datang bulan??? siapa tu Qira??"

"ehh nnt kau kenal la siapa dia tu , ok lah got to go see yaaa..."

"ermmmm ok "



bersambung....


2 comments:

h[a]ni$ said...

mne part 2???

Shuu Hrdn said...

fuyohh semangat baca nmpak ahahahah