24 June 2011

MACAM MANA NAK BUAT BLOG KITA MENARIK


assalammualaikum readers!

jangan nak buat aku mati terkejut sebab aku nak tgk final maharaja lawak malam ni,(tapi kalau dah takdir aku redha)perghh tak boleh belah ayat aku...

hokey, tadi aku bukak account formspring,kalau tak tahu formspring tu hape, pergi type down dekat pak long Google tu,so aku dapat satu soalan ni,

macam mana nak buat blog kita menarik?

korang nak tahu aku cakap hape??

NTAH, yela aku bukan ler famous blogger kome nak tanya aku, blog aku pun dah ghope taik hidung kena gentil...

tapi aku boleh le bagi tahu sikit-sikit

#toksah nak letak iklan yang boleh menutup post entry korang
susah bagi orang yang rabun macam aku ni nak baca...

#jgn letak gadjet yang boleh melembamkan org nak baca blog korang.
kalau dapat org yang penyabar tak pe, ni macam aku yang memang tak sabar....

#letak background music
mana tahu orang suka lagu yang korang letak tu, tu yang dia asyik datang tu hehehe

#letak gambar
gambar yang tak berkaitan pun tak hape, otak sukakan gambar*benda yang aku belajar kat PLKN ahahah

#letak font tu bg besar,
kalau tak org yang mata empat mcm aku boleh tambah lagi dua boleh jadi enam, jangan buat kami seperti alien

tu je kot... dah lepas ni jangan nak tanya aku pasal blog-blog ni aku tak terror


2 comments:

Muhd Fadil said...

ye ye je kan? bukan font yu ni kecik? haha.

Shuu Hrdn said...

ye ke kecik?? baik la otai =.,=