25 June 2011

PERLU KE KAU SEPAK KUCING TUU


Assalammualaikum, yoo readears....

aku memang tak puas hati betul, kalaulah dunia ni tak ada undang-undang dah lama aku tembak kepala orang tu bertubi-tubi,akceli pagi tadi aku teman mak aku pergi pasar , beli sesayur dengan ikanan(tolonglah percaya yang aku pergi pasar).well aku biasanya menyampah nak pergi kat tempat ikan-ikan tu ,busukkan...tapi korang bayangkan masa aku jalan-jalan tu bole ada seorang uncle selamba ikan pirana dia sepak kucing yang tengah jalan...

aku ni memang pantang sikit tengok siapa yang berlaku kejam dekat kucing,

hello , kucing tu tak ada akal macam manusia la noob

seriusly said aku memang tak suka siapa yang tak suka kucing, tapi kalau diorang ada trauma or whatever tak kisahlah, but janganlah sampai nak sepak-sepak kucing , aku sepak ko tu karang....
aku ada ceritalah nak cerita dekat korang,

#1:bapak aku langgar kucing kesayangan aku sampai mati.
benda ni jadi 9 tahun yang dahulu, aku ingat lagi nama kucing tu...Tam Tam...bapak aku time tu dia nak pergi mancing, punya la dia eksited sampai ada kucing kat bawah kereta pun dia tak perasan tapi kucing tu pun pergi duduk dekat tayar tu siapa suruh tp kucingkan tak ada akal,akhirnya tamatlah riwayat kucing tu apabila bapak aku melenyek kucing tu dan dia mengelupur setengah jam
nasib bapak aku:bapak aku dibanned selama seminggu, kami semua tak makan dengan bapak aku, bapak aku makan sorang-sorang, bapak aku dibanned hanya seminggu kerana mak aku tak ada duit nak beli barang dapur lalu menggoda bapak aku,yang tu aku tak masuk campur noooo...

#2:kucing yang kehilang kedua-dua belah tangan beliau.
yang ni memang sedih gila,sekolah rendah aku dulu dekat dengan taman rekreasi, so kat situ ramai la orang buang-buang kucing dekat situ, then satu hari ni, aku pergi sekolah awal sebab mak aku ni terover punctual, pastu aku ternampak ada satu guni kena ikat, guni tu bergerak-gerak...aku pun pergi lah bukak , korang tahu dalam tu ada apa??seekor kucing yang sangat comel tetapi kedua-dua tgn beliau diikat dengan tali sehinggakan tangan dia mati, sebab darah tak jalan kat situ....aku lari-lari kat mak aku sambil dukung kucing tu dekat mak aku, mak aku pergi bukak tali tu tengok dia tak boleh jalan dengan tangan dia,kalau korang tengok memang sedih gila, mak aku simpan kucing tu dekat kantin sekolah so dia adalah makanan, tiap-tiap hari aku jumpa dia sapu ubat gamat, tangan dia berulat dan akhirnya kudung selepas menjalini proses decomposition...
akibat pada kucing tuu:kucing tu tibak berjalan tetapi dia hanya melompat-lompat kecil seperti kanggaroo, dan akhirnya kucing itu mendapat nama Aroo sempena cara bia berjalan, tolonglah jgn buli kucing,mereka tak ada akal.

#3:kucing disimbah dengan minyak panas.
selalu terjadi di gerai makan, membela kucing untuk melepaskan geram, bila customer tiada,kucing yang jadi mangsa, whats the point ko nak buat kucing macam tu, tunggu jela akhirat nanti...

gambar sekadar renungan bukan hiasan,

p/s:kucing sentiasa mendoakan rezeki kepada tuannya....


2 comments:

h[a]ni$ said...

weyh... sdey lak aku bc... ang pn tau kn, aku ni ske gler kt kucing... yg plg aku sdey bc ksh yg ke-2 tuu... sian sesgt... nseb bek xmati... bgos ang shuu, ang buh ubat gamat... idop lg k skg?

Shuu Hrdn said...

dah lama dah, tahun 6 dulu, dah arwah dah hanis